The Blank Was Used to Sound the Morning

The Blank Was Used to Sound the Morning.

Fill up in the blanks practise based on tenses with answers

Fill in the blanks correctly.

(Based on tenses) (with answers)

Q1. But one of the boys……………….. not done the home-work given yesterday.

(a) have

(b) has

(c) can

(d) could

Q2.  It is time we…….…………..with conclusion.

(a) human activity

(b) acted

(c) have acted

(d) will deed

Q3. When the thief entered the house, the inmates  ……………. in the  hall.

(a) were slept

(b) were sleeping

(c) slept

(d) had been sleeping

Q4. The thief explained how he …………………….from the jail.

(a) escapes

(b) had escaped

(c) escaped

(d) has escaped

Q5. They did not know where they………from.

(a) had come

(b) have come

(c) has come

(d) come

Q6. Madhu has not been able to recall where…………………………..

(a) Does she live

(b) She lived

(c) Did she live

(d) Lived the girl

Q7. When he died, Ramanujan……………………….behind three notebooks.

(a) was leaving

(b) had left

(c) left

(d) leaves

Q8. All the applicants…………… and the results will exist announced next week.

(a) rank

(b) are to rank

(c) are to be ranked

(d) are ranking

Q9. Tourists always enjoyed………………….. the setting Sun in the Darjeeling  hills.

(a) to watch

(b) watching

(c) in seeing

(d) seeing

https://ssccglpinnacle.com/page/English-

Q10. Ramappa……………………… as the mayor of the town and he will assume accuse this Friday.

(a) elects

(b) elected

(c) is elected

(d) is electing

Q11. Just as in a family it is the willing cooperation of its members that………………happiness and contentment, then is it in the larger family unit of the nation.

(a) brought

(b) will bring

(c) brings

(d) bought

Q12. The old man could not remember where he……… his money.

(a) deposits

(b) is depositing

(c) had deposited

(d) volition deposit

Q13. Hamid……………………..in Bombay for three years when his parents came to visit.

(a) has lived

(b) had lived

(c) was living

(d) had been living.

Q14. Two years accept passed since he……………………….here.

(a) has come

(b) come

(c) came

(d) had come up

Q15. Volition those of you lot who have objections to this proposal………. put up your hands, please?

(a) discussed

(b) existence discussed

(c) having discussed

(d) discussing

Q16. She had frequent toothaches. So she decided to…………………………

(a) remove her teeth

(b) removing her teeth

(c) take her teeth removed

(d) having her teeth removed

Q17. The mechanic…………………….. the vehicle since this forenoon.

(a) repaired

(b) repairing

(c) has been repairing

(d) will be repairing

Q18. If I had worked here, I…………………..very high marks in the examination.

(a) scored

(b) would score

(c) could score

(d) would have scored

Q19. I got used ………………………on the correct when I was in the U.S. for two years.

(a) driving

(b) to drive

(c) to driving

(d) past driving

Q20. Had you told me before I …………………….. the meeting.

(a) had attended

(b) have attended

(c) attended

(d) would have attended

Q21. There volition exist a rush for seats when the train……………………………

(a)will arrive

(b) arrived

(c) is arriving

(d) arrives

Q22. By the time I reach America, information technology…………………….morning.

(a) is

(b) would exist

(c) must exist

(d) was

Q23.  She feared that she……………………………..

(a) will fail

(b) may fail

(c) might have fail

(d) would fail

Q24. I was washing my face as the insect ……………….. quietly into the bedroom.

(a) crept

(b) creeps

(c) was creeping

(d) has crept

Q25. During the recent floods two thirds of our city ………………. in ruins.

(a) are

(b) were

(c) is

(d) was

Q26. I accept………………………….. Lakshmi  for the past twelve years.

(a) know

(b) knew

(c) known

(d) knows

Q27. The engineers ……………………….this span since terminal year.

(a) have repaired

(b) had repaired

(c) take been repairing

(d) are repairing

Q28. If I had helped him, he …………………

(a) will not be drowned

(b) would not exist drowned

(c) will non have drowned

(d) would non take drowned

Q29. The housewife…………………….cakes burning, and ran to switch off the oven.

(a) olfactory property

(b) smells

(c) smelt

(d) smelling

Q30. If you had followed the rules, you………………………. disqualified.

(a) volition not be

(b) would non be

(c) will non accept been

(d) would not take been

Q31. The farmers ……………..their farms, if they had known that a thunderstorm was budgeted.

(a) will leave

(b) would leave

(c) volition have left

(d) would have left.

Q32. ………………… you lot hear the President’s oral communication?

(a) Have

(b) Has

(c) Had

(d) Did

Q33. I ……………………to the movies with some friends terminal night.

(a) take gone

(b) went

(c) am gone

(d) am going

Q34. If I……………………….a doc, I would serve the poor,

(a) am

(b) had been

(c) were

(d) was

Q35. The airplane will take off when the thunderstorm……………………….

(a) stops

(b) stopped

(c) would terminate

(d) will cease

Q36. When the doctor………………………….; the patient was already……………………………..

(a) arrived ; died

(b) arrived ; dead

(c) arrive ; expressionless

(d) arriving ; dying

Q37. If you litter, you……………………….to pay a fine.

(a) will accept

(b) would have

(c) will had

(d) would had

Fill in the blanks do based on tenses with answers

Q38. The life-baby-sit would non allow the children………………… at the deep cease of the pool.

(a) swims

(b) swim

(c) swam

(d) to swim

Q39. The audience watched the clowns…………………………..

(a) performs

(b) perform

(c) performed

(d) are performing

Q40. We shall go for a picnic if the atmospheric condition……………………..good.

(a) is

(b) was

(c) has been

(d) had been

Q41. I………………….hard to establish the validity of the theory from forenoon.

(a) accept been trying

(b) had tried

(c) tried

(d) am trying.

Q42. I wish I…………………………her to make clean the room.

(a) have asking

(b) accept asked

(c) asked

(d) had asked

Q43. Simon  ……………………..very polite at the moment, because he wants to make a adept impression.

(a) was being

(b) has been

(c) is behaving

(d) is being.

Q44. Had I saved money, I …………………………..a new motorcar.

(a) will purchase

(b) would purchase

(c) would have purchased

(d) purchased

Q45. He told me that he ………………………the picture.

(a) is watched

(b) was watched

(c) had watched

(d) not watched

Q46. The railway coaches………………………….past the Integral Charabanc Factory, Chennai.

(a) is manufactured

(b) are manufactured

(c) are manufacture

(d) is being manufactured

Q47. The car bankrupt downwards and we……………………get a taxi.

(a) were to

(b) are to

(c) had to

(d) have to

Q48. He said I………………….use his machine when always I wanted.

(a) could

(b) can

(c) will

(d) would

Q49. While he was working at the site, a cake of wood all of a sudden…………his right  shoulder.

(a) was hitted

(b) was hit

(c) had  hitted

(d) hit

Q50. In the tragic incident, none of the  passengers……………………….

(a) could survived

(b) survive

(c) survived

(d) is surviving

Q51. I asked him for some newspaper, but he……………………..

(a) had not

(b) has not

(c) had none

(d) has none

Q52. Did the child………………….. from the  chair?

(a) fell

(b) fallen

(c) falling

(d) autumn

Q53. Piece of work hard and then that you………………………….

(a) shall go good marks

(b) go good marks

(c) may go skillful marks

(d) should get adept marks.

Q54. The officer …………………. the automobile to speak to the commuter.

(a) stops

(b) has stopped

(c) stopped

(d) had stopped

Q55. Give thanks God! Nosotros reached on fourth dimension. If in that location ………. jam on the highway, we would be/would have been belatedly for reception.

(a) had been

(b) would take been

(c) was

(d) were

Q56. If you ………… me up before, we would have gone in that location together.

(a) woke

(b) had woken

(c) wake

(d) wakes

Q57. Last dark the residents ………….. to discuss the occurrence of theft in the locality.

(a) assembled

(b) had assembled

(c) have assembled

(d) were assembling

Q58. The students decided to donate blood after they ………… the plight of the injured in various accidents in a documentary picture.

(a) saw

(b) had seen

(c) had been seen

(d) had been seeing

Q59. The newspaper ………… seven cases of gruesome offense in the city yesterday.

(a) reported

(b) has reported

(c) had reported

(d) take reported

Q60. An inquiry committee has been formed as devastating poverty and indebtedness …………..farmers in the country to commit suicide.

(a) forced

(b) have forced

(c) force

(d) forces

Make full in the blanks:: Answer Key

1 B sixteen C 31 D 46 B
2 B 17 C 32 D 47 C
3 B xviii B 33 B 48 D
four B 19 C 34 C 49 D
5 A 20 D 35 A 50 C
half dozen B 21 D 36 B 51 C
vii C 22 B 37 B 52 D
8 C 23 D 38 B 53 B
ix B 24 A 39 B 54 C
x C 25 D forty A 55 D
eleven C 26 C 41 A 56 B
12 C 27 C 42 D 57 A
13 D 28 D 43 D 58 A
xiv C 29 C 44 C 59 A
15 B 30 D 45 C 60 D

You may like similar other sentences

English grammer rules (Subject field and Verb agreement)

  • Ane word substitution related to people
  • One word commutation relating to sciences and art
  • I word substitution relating to literary arts
  • Ane word commutation for words relating to expiry
  • One discussion commutation relating to marriage,family and children
  • One word exchange relating to medicine
  • Spot the error in the sentence practice based on tenses
  • Find the fault in the judgement practice
  • Find the error in the judgement exercise based on tenses
  • English grammer rules for question tag
  • Sentence rearrangement do

At present Get All Notifications And Updates In Your Electronic mail Account Only Enter Your E-mail service Address Below And Verify Your Account To Go More than Updates :

Enter your email address: Subscribe Pinnacle

The Blank Was Used to Sound the Morning

Source: https://ssccglpinnacle.com/fill-in-the-blanks-exercise-based-on-tenses-with-answers